Noord Tanzania & Zanzibar

Omschrijving

Tanzania kenmerkt zich door weidse, afwisselende en zeer indrukwekkende landschappen met prachtige vergezichten, die in het uiterste noorden beheerst worden door de besneeuwde Kilimanjaro. Deze hoogste berg van Afrika is een uitdaging voor elke wandelaar. In de Indische Oceaan bieden de exotische eilanden Zanzibar en Pemba een ontspannen strandverblijf aan oogverblindende stranden. Zij brengen u ook in contact met vroegere tijden en oude culturen. En of u nu de traditionele Masai, de islamitische Zanzibari of de modernere Chagga ontmoet; ze zijn allen even hartelijk, open en gastvrij. In Tanzania is ruime keuze uit uitstekende lodges en tented camps, in luxe variërend van eenvoudige 3* tot zeer exclusieve 5* deluxe.

Het Arusha National Park ligt in het noordoosten van Tanzania en is idyllisch gelegen tegen de spectaculaire achtergrond van de berg Kilimanjaro. Dit park van 552 vierkante kilometer staat bekend om zijn opmerkelijke landschap en uitstekende trekmogelijkheden. Dit uitzonderlijk mooie gebied is verdeeld in drie delen: Mt. Meru, een spectaculaire vulkanische kegel; de Ngurdoto Crater, met zijn verloren wereld gevoel; en de multi-getint Momela Lakes. Het beschikt over een breed scala aan habitats die een thuis bieden aan een scala aan flora en fauna. Vaak gevlekte soorten zijn: Cape buffalo, giraffe, zebra, wrattenzwijn, aap, flamingo, leeuw en olifant.

Reizigers die op weg zijn naar de Serengeti en Ngorongoro Crater passeren de stad Karatu gelegen in de groene heuvels van de noordelijke hooglanden van Tanzania. Deze kleine, kleurrijke stad wordt gedomineerd door de torenhoge Ol Deani-vulkaan en dient als een populaire overnachtingsplaats voor bezoekers die de vele wildparken in de omgeving willen verkennen. De stad biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder het verkennen van de levendige markt, het proeven van bier in een lokale brouwerij, een bezoek aan een traditionele woning of een begeleide wandeling door het Ngorongoro-bos op zoek naar watervallen en grotten met olifanten. Of je nu op zoek bent naar culturele uitstapjes, wandel- en fietstochten, een kans om te genieten

van een authentieke landelijke Tanzania sfeer, of gewoon een pauze tussen safaris, Karatu heeft genoeg te bieden

Lake Manyara National Park ligt in de centraal-noordelijke regio van Tanzania met het meer Manyara in het oosten en het Manyara escarpment in het westen. Het Lake Manyara National Park biedt een adembenemend uitzicht en een grote verscheidenheid aan dieren. Dit kleine park is de thuisbasis van verrassende biodiversiteit en beschikt over een prachtig landschap van acacia-bossen, waterbossen, met baobab bezaaide kliffen, algen-uitgestrekte warmwaterbronnen, moerassen en het meer zelf. Het park heeft ca. 400 vogelsoorten, en heeft de grootste concentratie van bavianen ter wereld. Andere dier soorten die in het park te vinden zijn zijn onder andere giraffen, zebra’s, gnoes, impala’s, waterbokken, wrattenzwijnen, de Kaapse klauwloze otter en Egyptische mangoest, duizenden flamingo’s op het meer, de beroemde boomklimmende leeuwen en grote families olifanten die door het bos slenteren

De regio Seronera, in het centrale Serengeti, ligt direct aan de Grote Migratie route, en biedt een uitstekende weergave van dit ongelooflijke jaarlijkse fenomeen, wanneer talloze gnoes overstromen over de vlaktes. Terwijl trekkende wildpopulaties seizoensgebonden fluctueren, is Seronera nog steeds een wildhotspot in andere tijden van het jaar, waar de Big Five, onder vele andere soorten, onderdak bieden. Een aantal kleine campings bieden accommodatie en bezoekers kunnen genieten van heteluchtballontochten, wandelsafari’s en begeleide game drives.

Het Central Serengeti ligt in het hart van Tanzania en omvat de wereldberoemde Seronera Vallei, die bekend staat om zijn uitstekende mogelijkheden voor wildleven. Dit schilderachtige landschap wordt gekenmerkt door eindeloze stukken met savanne bedekte open vlaktes, afgewisseld door rotsachtige granieten, bezaaid met acaciabos en bedekt met een netwerk van rivieren en beken. De Central Serengeti maakt deel uit van de grote gnoes en zebra migratie en biedt een ideale habitat voor een verscheidenheid aan wilde dieren zoals giraffe, impala, waterbuck, nijlpaard, olifant, buffel, leeuw, luipaard, hyena, jakhals, serval en nog veel meer. Populaire activiteiten zijn onder andere: game viewing, culturele tours, paardrijden safari’s en heteluchtballonvaren over het spectaculair schilderachtige terrein.
Door het unieke ecosysteem beschikt het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, de Ngorongoro krater, over een hoge wildconcentratie. Zijn naam dankt hij aan de Masai, de huidige bewoners van het gebied, die u regelmatig in het reservaat tegenkomt met vee. De Ark van Noach, zoals de krater ook wordt genoemd, is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. Vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voldoende voedsel zijn leeuwen hier gemiddeld zelfs groter dan in de rest van Afrika! De Ngorongoro biedt een grote kans om de Big Five te zien. Ook meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater, rondom het sodameer Lake Magadi. Tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater ligt de wieg van de mensheid ‘Oldupai Gorge’. Antropoloog dr. Leakey ontdekte hier met zijn team sporen en beenderen, van ruim drie miljoen jaar oud, van één van de oudste mensachtige.

Het dorp Mto wa Mbu grenst aan het Lake Manyara National Park en ligt in de Oost-Afrikaanse Rift Valley. Het centraal gelegen dorp wordt vaak gebruikt als tussenstop voor toeristen die het Serengeti National Park, Ngorongoro Crater en het Tarangire National Park bezoeken. In Mto Wa Mbu krijgt u een authentieke culturele ervaring, zoals een traditioneel huis bezoeken, bananenbier proeven, genieten van een heerlijke Tanzaniaanse maaltijd en rondstruinen op de wekelijkse Maasai-markt. Rondom het dorp is een grote verscheidenheid aan dieren te vinden zoals: giraffe, olifant, nijlpaard, gnoe, baviaan, zebra en aap. Andere populaire activiteiten zijn wandelen en fietsen.

Chwaka ligt op het Tanzaniaanse eiland Unguji, het grootste en meest bevolkte eiland van de Zanzibar Archipel, en is een klein badplaatsje in de prachtige Chwaka Bay. Het gebied staat bekend om zijn palmbomen witte zandstranden omzoomd door onmogelijk blauwe wateren. Bezoekers kunnen zich verheugen op een verscheidenheid aan activiteiten, zoals snorkelen en duiken door een kleurrijke onderwaterwereld vol zeeleven, ontspannen op ongerepte stranden en genieten van de exotische keuken van Zanzibar. Mis zeker een bezoek aan het nabijgelegen natuurreservaat Jozani met diverse natuurlijke habitats en overvloedige endemische en bedreigde soorten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn