homestays Zweden – Sågen Dalarna

Omschrijving

Wat heerlijk om te verblijven in een heel klein authentiek Zweeds dorpje samen met de Zweedse inwoners. Leer de Zweedse cultuur kennen….te midden van de prachtige natuur.

   

Graag stel ik een arrangement samen in deze prachtige omgeving. Een vakantie in een oase van rust en ruimte en wildleven. Ontstressen in de natuur. Het leven van alledag slurpt onze energie op en we raken steeds vaker van onszelf verwijderd. In onze moderne maatschappij lijkt het hebben van stress bijna vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Het is algemeen bekend dat stress niet bepaald bevorderlijk is voor je gezondheid. Daarom bied ik in ons kleine Zweedse dorpje traditionele huizen aan om voor verblijf. Een verblijf tussen te Zweden, dit is vakantie vieren met een vleugje cultuur. Even ontsnappen aan de hectiek van Nederland, je komt hier helemaal tot rust. Heerlijk wandelen in de prachtige omgeving of neem je mountainbike mee er zijn diverse fietsmogelijkheden. Maak een wandeling van ongeveer een kwartier naar het Brindsjön meer waar je volop kunt genieten van de rust en heerlijk kunt zwemmen. Je kunt hier een kampvuur maken en genieten van een picknick of Zweedse fika op het kleine strandje. Wil je echt primitief overnachten ik regel een overnachting in een Zweedse trekkershut met buitentoilet. In de omgeving zijn er diverse wandelroutes en diverse excursiemogelijkheden. Beleef het Zweedse leven. Alle jaargetijden zijn mooi. In het voorjaar explodeert de natuur tot prachtige groene bomen. In de zomer genieten van de lange dagen met allemaal outdooractiviteiten in de natuur. In het najaar zijn de bomen in de prachtige herfstkleuren. Tijdens de wintermaanden verandert het dorpje en de omgeving in een schilderachtig winters landschap. Dan organiseren wij sneeuwscooter safari’s en huskytochten. Verder zijn er in de omgeving ski- en langlaufmogelijkheden. Vraag reisadvies.

Sågen
Dit dorp is een voormalige stationsdorp in de gemeente Vansbro, 35 km ten zuiden van Vansbro. Het dorp ligt aan het zuidelijke deel van Inlandsbanan (spoorweg ) welke in 1969 werd gesloten. Nu kun je railfietsen op dit spoor. In het verleden was het een ontoegankelijke bebost gebied in Midden-Zweden, dat bevolkt is vanaf het begin van de 17e eeuw. Sågen is altijd een belangrijk dorp geweest in deze omgeving. Nadat de houtindustrie op z’n retour was werd het spoor gebruikt voor het vervoer van de lingon. Deze bosbessens, ook wel lingonberry genoemd , zijn eetbaar en rijpen in augustus-september. In de verre omtrekt vindt men deze bes. Lingon is een populaire vrucht en iedereen mag deze plukken in het bos, dankzij het publieke recht.
De laatste jaren is Sågen een heel klein vakantiedorpje met een kleine Zweedse gemeenschap. De leegstaande huizen zijn opgekocht door buitenlanders en dienen nu als vakantiewoning. In het voormalige treinstation is nu een klein museum en een zomercafé waar men een drankje kan nuttigen. Het oude schoolgebouw dient als dorpshuis, hier worden diverse lokale activiteiten georganiseerd. Hierin zijn twee zalen, douches en een sauna. In Sågen zijn camper plekken met stroomaansluiting. Douches en sauna tegen kleine vergoeding in het dorpshuis.

In samenwerking met yogadocenten, specialisten, gekwalificeerde outdoorgidsen, stellen wij arrangementen samen in deze prachtige omgeving. Wij richten ons hierbij op het burn out syndroom. Daarnaast organiseren yogadocenten hier graag hun retraites.

Outdoor excursies in de natuur

 

Beleef de Natuur met onze gekwalificeerde gids Dennis Daselaar van Dalarna Outdoor.
Beleef en ontdek de mooie wildernis en cultuur van Dalarna met al je zintuigen! De natuur heeft zo veel te bieden, in zo veel verschillende opzichten. Kom naar Dalarna en ga mee met ons op avontuur, een avontuur die je dichter bij jezelf brengt.

Wilderness Wildlife Safari Losse activiteit Connect to nature I en II
Losse activiteit 1
Connect to Nature I
Hike van +/- 3 uur
Inclusief: Zweedse Fika
Geceritificeerde outdoor gids

Connect to Nature II
Hike van +/- 6 uur (2x 3 uur) met overnachting
Inclusief: Zweedse Fika (twee maal)
Outdoor Cooking diner
Overnachting in tent
Huur slaapmat en slaapzak
Ontbijt

Exclusieve Wilderness Wild live Safari
Tijdens deze exclusieve Wilderness Wildlife Safari rijden we diep de bossen in en laten we je de prachtige omgeving zien. We rijden naar mooie uitzichten en stoppen onderweg bij de dingen die we tegenkomen, zoals sporen van dieren. Verder laten we je de natuur op een andere manier beleven tijdens onze wandeling door de ongerepte natuur. Onder begeleiding van een gecertifieerde outdoor instructeur begeven we ons in de ruige natuur, in het territorium van vele mooie wilde dieren. De rust van de natuur neemt je mee naar je innerlijke zelf. Ervaar de rust, ruimte, geuren en kleuren op een nieuwe manier. Terug naar jezelf en terug naar de basis.
Ervaar de wildernis zoals je deze nog nooit eerder hebt ervaren. Laat je meenemen door onze gecertificeerde outdoor instructeur en geniet van al het moois wat de natuur je te bieden heeft. De natuur van Dalarna biedt een grote variatie flora en fauna. We staan samen met je stil bij de dingen waar je anders aan voorbij zou lopen. De schoonheid van de simpele dingen die we tegen komen in de natuur en die tegelijkertijd ook zo wonderlijk kunnen zijn. Geniet van de geuren en kleuren, en kom tot jezelf in deze pure wereld van rusten ruimte. Je kan ervoor kiezen om een stapje verder te gaan en onder begeleiding van onze instructeur te genieten van het vallen van de avond in de natuur. Wordt je nog meer bewust van de geluiden en geuren om je heen die veranderen naarmate het daglicht langzaam verdwijnt. Kijk naar de zonsondergang door de bomen en geniet van het slapen in de natuur met de uitgebreide versie van dit programma Connect to Nature.

   

Programma voor een week in Sågen

 

Dag 1

Per auto of auto en ferry of vliegtuig en autohuur naar Sågen

inchecken in een van de vakantiewoningen.

Lekker genieten van de rust en de omgeving verkennen.

 

Dag 2

Na het ontbijt om 10 uur verzamelen bij het dorpshuis

koffie en dan vertrek voor een wandeling van 2 uur in de omgeving.

aansluitend lunch in de natuur.

 

Dag 3

Na het ontbijt verzamelen bij het station

koffie en vervolgens railfietsen op de oude spoorrail. Een belevenis in de natuur.

 

Dag 4

Vrije dag. Er zijn heel veel excursiemogelijkheden in de wijde omgeving.

 

Dag 5

Na het ontbijt om 10.00 uur verzamelen bij het dorpshuis.

koffie en vervolgens hike van drie uur inclusief lunch

 

Dag 6

Na de lunch 13.00 uur verzamelen bij het dorpshuis en dan hike van drie uur

incl. Zweedse fika

 

Dag 7 vrije dag.

 

 

Yoga en retraits georganiseerd door yogadocenten

Voor Groepen, Seminars en Retreats

Een perfecte accommodatie voor groepsreizen.

Vakantie en Yoga

In samenwerking met: Docent: Mirko Udzenija-Berger

Hij is een Antistress-trainer en massagetherapeut en Hatha yoga-docent. Gespecialiseerd in retreats voor het burn-out syndroom.
Dit zijn speciale yoga-oefeningen die gemakkelijk te oefenen zijn. Na een lezing ontspant u zich aan de geluiden van de slingerende Bowls, hun vibratie ondersteunt uw innerlijke balans. Dit is een optimale combinatie om je innerlijke batterijen op te laden. Zijn speciale yoga-oefeningen zijn eenvoudig te oefenen. Ze brengen je in een diepere verbinding met je fysieke en mentale innerlijke kracht.

In Natuur kun je beginnen met de rust in je hoofd. Je kunt aan je dagelijkse gedachten ontsnappen.
Een vakantie in de natuur en Wildlive zal je batterij herladen. Je zult je balans vinden.
Als je kiest voor een combinatie van vakantie en yoga, begin je met het leren  van hoe je je beter kunt ontspannen. Na deze retreat kun je thuis verder gaan met deze oefeningen.

Reizen en yoga; U kunt beginnen met leren hoe u kunt ontspannen en uw batterij opnieuw kunt opladen.

Yoga retraites;  Yoga leert ons om het lichaam en de geest in balans te brengen en om de geest en het bewustzijn in evenwicht te brengen. De oefeningen zorgen voor kracht en energie en zorgen  meestal voor een aangenaam gevoel van ontspanning. Juist in onze hectische 21ste eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning te vinden

Groepsretraites en seminar; een combinatie van outdoor-activiteiten, yoga en seminars. Voor bedrijven en particulieren. Voor grote groepen hebben wij een andere locatie. Alles wordt op maat gemaakt en is op aanvraag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Offerte aanvragen