Dalarnas exclusive winterexperience 5 daagse sneeuwscooter safari in de wildernis

Omschrijving

Betoverende besneeuwde heuvels en bossen, verscholen wilde dieren in de wildernis, rust en oneindige ruimte….

Wil jij de winter van dit prachtige land ook intens beleven en terug naar de eenvoud en basis zonder luxe?

Dan is dit uniek samengestelde programma zeker wat voor jou! Ga dit avontuur beleven.

Er zijn tijdens deze scootertocht twee nachten in typisch Zweedse stuga’s inbegrepen. Deze liggen midden in de wildernis. De stuga’s zijn zeer basic. Er is geen douche alleen een typisch buitentoilet (utedass) in de natuur. Voor mensen die echt compleet de natuur en wildernis willen beleven is dit het summum. De eerste en laatste nacht verblijft u in een karakteristiek comfortabel Zweeds hotel.

Dag 1 – zondag

 

 

 

Wij adviseren voor deze special per vliegtuig van Groningen naar Mountains airport te vliegen. Natuurlijk kun je ook vanaf Amsterdam vliegen naar Stockholm of Oslo maar dan is de transfertijd ongeveer 5 uur.

Vervolgens transfer d.m.v. autohuur (transfertijd 1,5 uur)

Bij aankomst wordt je warm ontvangen in het Snöåbruk Resort in Dala-Järna, in de provincie Dalarna. Dit is een karakteristieke plek die tot de verbeelding spreekt. Hier wacht je een lekkere warme maaltijd en een goed verzorgde hotelkamer.
Het resort is tevens voorzien van een hottub en sauna welke separaat bij te boeken zijn op de aankomstdag.

Dag 2

   

De tweede dag wordt je, na een ontbijt in het resort, om 10:00 uur verwacht op locatie van Dalarna Outdoor AB, 5 min rijden met de auto vanaf het resort.
Hier wordt je ontvangen door een gecertifieerde outdoor instructeur.
Vanaf dit punt begint het echte avontuur en zul je samen met de instructeur per sneeuwscooter de zweedse wildernis ingaan.
De sneeuwscootertocht zal leiden naar een houten stuga (hut/huisje) diep in het bos. Tijdens de tocht passeer je verschillende soorten landschappen en zal de instructeur tijd nemen om uitleg te geven bij hetgeen wat je passeert.
Dit zullen ook sporen zijn van groot en klein wild in de bossen, want deze zijn tijdens dit jaargetij goed te vinden!
Aangekomen bij de houten stuga in het bos zal de instructeur beginnen met het maken van een vuur om de stuga lekker te verwarmen. Hierna zul je samen met de instructeur de stuga gereed maken voor de overnachting en een lekkere (maar simpele) outdoormaaltijd bereiden boven het vuur.

Dag 3

Vandaag wordt na het ontbijt de sneeuwscootertocht voorgezet naar de volgende stuga in het bos.
Aangekomen bij de tweede stuga zullen we ook deze plek comfortabel en warm maken met een vuurtje, gevolgd door een lunch.
’s Middags is er de mogelijkheid om de directe omgeving van de stuga te voet op sneeuwschoenen te verkennen, te relaxen bij een kampvuurtje of om een poging te wagen om vuur te maken op primitieve wijze. Grijp de kans om leuke en interessante dingen te leren van onze outdoor instructeur! En dan bereiden we weer een heerlijke maaltijd.

Dag 4

 

Na het ontbijt zetten we de scootertocht voort, richting het startpunt in Dala-Järna.
Na terugkomst ga je met eigen vervoer weer terug naar het Snöåbruk Resort waar wederom een lekkere maaltijd wacht en een warm bed.
Optioneel kan je deze koude winte rexperience afsluiten met een warme hottub of sauna.

Dag 5

 

Vandaag keer je weer terug naar huis. Uiteraard is er nog een heerlijk ontbijt voor je geregeld voordat je vertrekt.

Wilt u nog langer van het Zweedse winterse leven genieten dan kunnen wij deze reis altijd verlengen.

Wij hebben in Dalarna diverse verlengingsmogelijkheden.

Natuurlijk kun je ook nog heerlijk een paar nachten in Snöabruck verblijven. Je kunt hier in de buurt heerlijk langlaufen op de geprepareerde tracks.

 

 

Verlenging in de buurt (30 minuten rijden) en genieten van de winterwonderland met vele winterse activiteiten en natuurlijk de winterse beleving. Verblijf in een traditionele woning in het authentieke dorpje Sågen omringd door de winterse wildernis. Sågen ligt op half uur rijden van kleinere skipiste Säfsen met mogelijkheid tot recreatie skiën.

 


   

 

Bent u ook vervend skiër, maak dan gebruik van de gelegenheid en verleng uw verblijf met een aantal dagen skiën in het grootste skigebied van Zweden Sälen.

 

 

Voor informatie:

stuur een appje

of mail mij: info@bralivtravel.com

of bel mij: 0610909987

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn