Dalarna Outdoor

Omschrijving

 

Specialist in outdooractiviteiten
Beleef en ontdek de mooie wildernis en cultuur van Dalarna met al je zintuigen! Wordt bewust van de natuur om je heen, de flora en fauna, leer de natuur met andere ogen te bekijken, ruik het bos met al zijn geuren, proef en luister naar… de stilte. De natuur heeft zo veel te bieden, in zo veel verschillende opzichten. Kom naar Dalarna en ga mee met ons op avontuur.

Algemeen
De provincie Dalarna heeft zeer gevarieerde natuur met vele oerbossen, landerijen, rivieren, meren en bergen/fjällen. Daarnaast bevinden zich er veel wildpopulaties waaronder die van elanden, wolven, beren, groot gevogelte, bevers, lynxen en nog veel meer. Dalarna is Zweden in het klein en wordt door de Zweden, omdat de meeste tradities hier vandaan komen, gezien als het cultureel erfgoed. Dit maakt de provincie Dalarna een wildernis om te willen ontdekken!

Voor al onze pakketten geldt:
Minimaal 4 personen
Maximaal 8 personen.

 

5 Dagen pakket

All inclusive wilderness experience met Dalarna Outdoor . Maak kennis met de wildernis van Dalarna en geniet van het comfort van een idyllische verblijf plek. We nemen zo veel mogelijk uit handen en creëren ruimte voor ontspanning en bieden een intense ervaring te midden van de prachtige wildernis van Dalarna. Tijdens onze exclusieve Wilderness Wildlife Safari rijden we diep de bossen in en laten we je de prachtige omgeving zien. We rijden naar mooie uitzichten en stoppen onderweg bij de dingen die we tegenkomen, zoals sporen van dieren.

The middle of no where pakket

De omgeving van Grövelsjön is een hele uitgestrekte ongerepte bergachtige omgeving die je het gevoel geeft alsof je alleen op de wereld bent. De stilte en ruimte hebben een overweldigend effect op je geest, je voelt je nietig en klein. Maak je hoofd leeg en neem alleen op wat je ziet, wat je ruikt en wat je voelt. Laat de wind die over de flällen glijdt je omarmen en laat je verassen door de prachtige flora en fauna die dit gebied je te bieden heeft. Wandel met ons mee door deze mystieke omgeving naar een hele oude traditionele Zweedse fjällhut. In deze, met grove boomstammen gebouwde, gezellige hut maken we vuur, maken we samen eten en kruipen vervolgens heerlijk onze slaapzakken

Dag 1

Aankomst verzamelpunt Grövelsjön
Hike van 3,5 uur naar een afgelegen oude zweedse cabin (fäbod) in de fjällen
Tussendoortje
Outdoor maaltijd in de cabin
Overnachting in de cabin

Dag 2

Ontbijt in de cabin
Tussendoortje
Aanvang hike naar het startpunt

Into Sami Territory pakket

Laat je rondleiden door de prachtige wildernis van het Fulufjällets National Park en door het leefgebied van de zuidelijkste nomadenstam van Zweden. Maak kennis met de echte Sami en hun rendieren en geniet van een drie-gangen diner en ontbijt die door de Sami wordt bereid. De Sami neemt je mee in zijn wereld door te vertellen over hun geschiedenis en gebruiken. Luister naar hun verhaal, en geniet van de warmte van een kampvuur in de tipi tent en ervaar hoe het is om in hun tipi te slapen in de natuur! Kijk voor meer informatie op de website.

Losse activiteit

Connect to nature I en II

Ervaar de wildernis zoals je deze nog nooit eerder hebt ervaren. Laat je meenemen door onze gecertificeerde outdoor instructeur en geniet van al het moois wat de natuur je te bieden heeft. De natuur van Dalarna biedt een grote variatie flora en fauna.We staan samen met je stil bij de dingen waar je anders aan voorbij zou lopen. De schoonheid van de simpele dingen die we tegen komen in de natuur en die tegelijkertijd ook zo wonderlijk kunnen zijn. Geniet van de geuren en kleuren, en kom tot jezelf in deze pure wereld van rusten ruimte. Je kan ervoor kiezen om een stapje verder te gaan en onder begeleiding van onze instructeur te genieten van het vallen van de avond in de natuur. Wordt je nog meer bewust van de geluiden en geuren om je heen die veranderen naarmate het daglicht langzaam verdwijnt. Kijk naar de zonsondergang door de bomen en geniet van het slapen in de natuur met de uitgebreide versie van dit programma Connect to Nature.

Connect to Nature I

Hike van +/- 3 uur
Inclusief: Zweedse Fika
Geceritificeerde outdoor gids

Connect to Nature II

Hike van +/- 6 uur (2x 3 uur) met overnachting
Inclusief: Zweedse Fika (twee maal)
Outdoor Cooking diner
Overnachting in tent
Huur slaapmat en slaapzak
Ontbijt
Gecertificeerde outdoor gids

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn