8 of meer daagse outdoor-vakantie Zweden

Omschrijving

Wil je eens wat anders en ontsnappen aan de hectiek van Nederland? Ga dan genieten van de Zweedse vrijheid.  Ga heerlijk vakantie vieren in een heel klein authentiek Zweeds dorpje samen met de Zweedse inwoners. Leer de Zweedse cultuur kennen….te midden van de prachtige natuur en wildernis met vele mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Hier kom je helemaal tot rust.  Heerlijk wandelen in de prachtige omgeving of neem je mountainbike mee er zijn diverse fietsmogelijkheden. Maak een wandeling van ongeveer een kwartier naar het Brindsjön meer waar je volop kunt genieten van de rust en heerlijk kunt zwemmen. Je kunt hier een kampvuur maken en genieten van een picknick of Zweedse fika op het kleine strandje. In de omgeving zijn er diverse wandelroutes en diverse excursiemogelijkheden. Beleef het Zweedse leven.

Dag 1 reisdag en inchecken in de traditionele woning of tipi tent

     

 

 

Er zijn diverse manieren om naar Zweden te reizen. Met de auto, de afstand vanaf Utrecht naar Sågen is 1411km.

Per auto en ferry met de Stena line.

De meest comfortabele overtochten naar Zweden vind je bij Stena Line. Je kunt vanuit Duitsland, Denemarken, naar Zweden met de auto. Er is altijd wel een route die bij jouw reisschema past.

 

Overtocht Kiel Gothenburg nachtboot.

Zweden ver weg? Niet als je kiest voor de route Kiel-Göteborg met Stena Line. Dan is Zweden namelijk maar 500 kilometer rijden. Dit is een relaxed begin van de vakantie. In Kiel kun je ’s middags in alle rust inschepen op de luxe ferry. Daar geniet je van comfort en uitstekende faciliteiten. En de volgende ochtend rijd je heerlijk uitgeslapen naar Sågen (375 km), jou vakantiebestemming in Zweden.

 

Overtocht Fredrikshaven – Gothenburg (meerderafvaarten per dag) reisduur ongeveer 4 uur.

 

Overtocht Rostock – Trelleborg. (zowel dag als nachtboot) reisduur ongeveer 6 uur

 

We kunnen samen kijken wat het beste bij jou reiswensen past.

Dag 2

Lekker even ontstressen van de hectiek van Nederland en bijkomen van de reis. Ga heerlijk de omgeving en de prachtige natuur ontdekken.

Dag 3

Heb je altijd al willen kanoën op een van de belangrijkste en mooiste rivieren van Dalarna en het unieke landschap van Dalarna vanuit een andere hoek te bekijken? Dan is deze kanosafari zeker iets voor jou!

Onder begeleiding van een ervaren wildernisgids (Nederlands talig) gaan we de Västerdalälven op, de Västerdalälven vormt samen met de Österdalälven uiteindelijk de rivier Dalälven en is daarmee een van de langste rivieren van Zweden. De rivier de Dalälven begint in Noorwegen en eindigt in de Oostzee. Onderweg wordt er uitleg gegeven over de flora en fauna die u tijdens de reis kunt tegenkomen. We varen langs beverlodges en als we geluk hebben laten de bevers zich zien. Halverwege stoppen we op een leuke locatie waar we diverse Zweedse fika broodjes (zoete lekkernijen) serveren. Thee en koffie wordt gemaakt boven een gezellig kampvuur. Na de Fika keren we langzaam terug naar de locatie waar we begonnen zijn.

Dag 4

Vandaag kunnen jullie via de oude spoorrail fietsen op een railfiets de wildernis in.

Station Sågen ligt aan de oude spoorrail van de ‘Inlandsbanan’, De oude spoorlijn biedt vele kilometers railsfietsavontuur door de wildernis.

Bij het oude station van Sågen reserveren we een railbike. Neem een koelbox mee en ga heerlijk de wildernis in richting Vansbro.

Na een korte instructie ga je het avontuur tegemoet. Je moet wel zo nu en dan afstappen om de wissels over te komen. Je moet de fiets dan even begeleiden in het juiste spoor voordat je weer kunt opstappen. Soms kom je een overweg tegen waar het spoor niet door loopt. Ook dan begeleid je de fiets even naar de overkant. Dit is simpel en zo klaar. Het traject is soms wat zwaar, maar af en toe ga je als een speer over de rails. De groene bomen om je heen, het begroeide spoor, de takken in je gezicht die je natuurlijk probeert te ontwijken: dit is een echt belevenis in de natuur van Zweden.

 

Dag 5

Vandaag ga je op avontuur met een echte offroad jeep en diep de Zweedse wildernis in rijden en de ongerepte natuur verkennen.

onze Exclusive Wilderness Safari.

Met een echte offroad jeep, en met slechts maximaal 6 personen, gaan we op zoek naar sporen, wilde dieren en laat onze gids je unieke en adembenemende plekjes in de natuur zien!
Dankzij onze offroad jeep kunnen we de diepere bossen bereiken, de plekken waar de natuur nog ongerept is.
Onze gids verteld je interessante en leuke dingen over de natuur en wijst je op dingen waar je zelf aan voorbij was gegaan.
Wij noemen het een Wilderness Safari omdat wij graag meer van de natuur willen laten zien dan alleen de dieren.
De natuur is veel meer dan dat!
Het is super leuk om meer te leren over de Zweedse flora, en maakt samen met de fauna het plaatje compleet. De circel is rond.
De exclusiviteit van deze safari maakt het een bijzondere, unieke en onvergetelijke ervaring!

Wat maakt deze safari zo ‘EXCLUSIEF’ ?

Géén busjes, géén grote groepen.

Wij kiezen voor een echt avontuur met een jeep! Wij kunnen ruige bosweggetjes inrijden waar je met een busje of gewone auto niet doorheen komt.

Dat betekend dat we hele speciale plekken kunnen bereiken, unieke plekken waar maar weinig mensen komen. Plekken waar de natuur onaangetast is.

Een jeep betekend ook, een kleine groep mensen. Maximaal 6 personen. Dit beloofd dan ook veel persoonlijk contact met je gids! Je krijgt de kans om zo veel vragen te stellen als je maar wilt!

Op een mooi plekje aangekomen wordt je extra verwend met verschillende lekkere verse Fika broodjes en een lekkere warme kop koffie of thee, bereid boven het kampvuur.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te proeven van een heel speciaal stukje vlees van een rendier. De gids verteld het bijzondere verhaal hierachter.

In het kort samengevat:

– Een echte offroad jeep

– Kleine groepen, max 6 personen

– Veel persoonlijk contact met je gids (nederlands talig)

– Verse Zweedse fikabroodjes en vers gezette koffie/thee boven het kampvuur

– Mogelijkheid om een speciaal en uniek stukje vlees te proeven van een rendier

Dag 6

Er zijn diverse wandel en hikeroutes rondom Sågen.

Je kunt een wandelkaart kopen en zelf het avontuur aangaan en de natuur te voet ontdekken. Je kunt heerlijk wandelen op de paden door de natuur maar natuurlijk kun je ook hiken “buiten de bebaande paden” dwars door de bossen.

     

Natuurreservaat Ärten Amethistmeer is ook een must. Het is fantastisch. Rondom het meer is een wandelpad. Het is een prachtig natuurgebied met kleine waterval. Het is een meer dat bekend staat om zijn amethistvondsten. Het is een halfedelsteen die een violette vorm van bergkristal heeft. De stenen zijn niet helemaal van het terrein verdwenen. Het is het verboden stenen uit het gebied op te rapen en mee te nemen. De werking van amethist is vooral heel goed tegen zorgen, het malen van gedachten met als resultaat vaak hoofdpijn, migraine en slapeloosheid. Dit komt in de huidige tijd steeds meer voor. Een wandeling langs het meer geeft rust. Aamethist afzettingen is een uniek fenomeen in Zweden omdat er niet veel meer van vergelijkbare aard zijn. Het gebied is geologisch interessant, niet alleen door deze vondsten, maar ook door de bijzondere samenstelling van het gesteente. Het reservaat werd al in 1976 aangelegd en had als doel de geologische waarden van het gebied te beschermen.

wandelen vanuit Vansbro over de oude spoorlijn.

Wandelen rondom Sågen

 

 

Wat ook mogelijk is als alternatief:

Laat onze outdoor instructeur (Nederlands talig) je door de bossen leiden, diep in het territorium van vele verschillende mooie en special dieren. Het enige wat je hoeft te doen is genieten van de natuur om je heen en luisteren naar de vele insteressante dingen die onze outdoor instructeur je verteld over de dingen die je passeert.

De bossen zijn gevuld met prachtige schatten! We laten je de sporen van verschillende dieren zien, eetbare planten, bruikbare materialmen, enzovoorts. Laat jezelf verrassen en ervaar de natuur op deze intense en unieke manier!

Wij bieden onder andere:

  • Een gecertificeerde gids
  • Een lekker Zweedse fika bij een kampvuurtje
  • Een unieke kans om het wild van de provincie Dalarna te spotten.
  • Een unieke kans om meer te leren van onze gids over de sporen die we vinden en de natuur van Dalarna.
  • Een prachtige herinnering en ervaring!

 

 

Dag 7

Een dag om helemaal naar eigen keuze in te vullen. Er zijn nog zoveel leuke excursies te maken in de omgeving. Of ga lekker relaxen in je traditionele woning.

 

     

Dag 8

Vertrek uit het mooie Zweden. Ik kan me zo voorstellen dat je een week te kort vindt. Natuurlijk kunnen we de reis verlengen in Sågen maar we kunnen deze reis ook onderdeel maken van een rondreis. De mogelijkheden zijn enorm. Zweden is zo groot en zo mooi er is teveel om op te noemen.

Vraag gerust om informatie ik stel graag jou perfecte reis samen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn